boban-gajic

Помозите својим прилогом:

Belarusian Chinese (Traditional) English French German Greek Russian

gazeta

Видео клипови

Video klipovi

putinПостаните ФРОНТОВАЦ-кликните ОВДЕ

Уочи доласка председника Русије Владимира Владимировича Путина у Србију издавачка кућа „Вукотић медиа“ објављује књигу „Путин − моћ Русије“. На 350 страна, новинар Бранко Влаховић, који је дописник из Москве пуне три деценије, испричао је не само животни пут Владимира Путина него, истовремено, и кроки историју нове Русије. Пре свега, односе са Америком, Европом, Кином, Србијом, па до најважнијих унутрашњих гибања у руском друштву. „Печат“ ексклузивно доноси делове књиге који говоре о новом хладном рату између Москве и Вашингтона.
Уочи два последња рата, овог у Украјини и оног у Грузији, било је прилично сличности и „хладноратовских симптома“. Захладили су односи САД и Русије, стропоштало се поверење, кренуле су међусобне оптужбе на релацији Вашингтон − Москва. Моћне пропагандне машине добиле су наредбу да раде пуном снагом. Сада многи политичари и политиколози кажу да, заправо, Хладни рат никада и није престајао.

Опширније...

jeljcin„Какви Руси? Кад су нама Руси помогли?“ понављају многи Срби, разочарани својим садашњим сломом и поломом. Mи смо народ, који се лако одушевљава и још лакше очајава, зависећи од туђег мишљења и подршке, Срби су истовремено и тешке незналице кад је историја у питању. Јер, у новијој историји реално су нам помогли скоро само Руси: од царице Катарине, која се изборила за руски надзор над судбином православних у Турској, преко помоћи цара Александра I Карађорђу и учешћа руске војске у ослободилачком рату 1876-1878. године, до Светог цара – мученика Николаја II, који је у I светски рат ушао да би заштитио малену Краљевину Србију на удару Хабсбурга и Хоенцолерна.

Опширније...

najmocniji-srbinНајмоћнији Србин 18. века: Утемељивач руске спољне обавештајне службе!
Сава Владиславић, први руски обавештајац у Турској и Кини, а Србин: Утемељивач руске спољне обавештајне службе и специјални саветник Петра Великог.
КАДА је у пролеће 2012. године руски вођа Владимир Путин позвао представнике Руске академије наука да се консултује с њима о новом међудржавном уговору између Русије и Кине, један академик му је рекао да је тај споразум историјски верификован и добар.
Нови уговор је иновирана верзија договора о разграничењу који је с Кинезима склопио пре три века Сава Владиславић, утемељивач руске спољне обавештајне службе и специјални саветник цара Петра Великог – речено је Путину.

Опширније...

momo-kaporСрби су почели да се баве суштином, а суштина је Русија
МОЈА РУСИЈА
Момо Капор, писац и сликар
ЧОВЕК КОЈИ ПРИЧА СЛИКЕ
Поводом годишњице рођења великог српског уметника Моме Капора, и поводом тога што се данас у 13 сати, у Скупштини града Београда додељује награда која носи његово име, великом аустријском писцу Петру Ханкеу, објављујемо један од Капорових последњих интервјуа, у којем је говорио о блиским српско-руским односима и личним виђењима велике руске културе.
* На сам помен Русије које су Ваше прве, директне асоцијације ?
– Нешто огромно, бескрајно, зелено и топло.
* Каква би била Ваша лична историја Русије ?
– Она почиње за време Другог светског рата, када сам имао пет, шест година. Живео сам у Сарајеву којим су владали Немци потпомогнути усташама. Негде у даљини тутњала је земља. Сви смо знали да се то неки Руси боре против тог свеколиког зла. То нам је уливало наду. У мом граду био је касније смештен и део војске генерала Власова, то су били Черкези, полудивљи људи на малим коњима дугих репова са којима су улазили у школу, уз степенице, преко пута стана у коме сам живео. Сећам се да смо тречали за њима и викали – Черкез пуцај!

Опширније...

Продајни кутак

knjiga-osina-celija