boban-gajic

Помозите својим прилогом:

Belarusian Chinese (Traditional) English French German Greek Russian

gazeta

Видео клипови

Video klipovi

Српски Народни Фронт – Покрет солидарности

o-nama-letakПостаните ФРОНТОВАЦ-кликните ОВДЕ

Српски Народни Фронт није настао јуче или данас, ради следећих избора нити уопште због избора. Може се слободно рећи да је Српски Народни Фронт полако растао као идеја читавог нашег живота, а то посебно важи за оснивача и председника СНФ- поручника Бобана Гајића.
Да би се неко с пуним правом појавио као вођа једног родољубиивог и народног покрета, он то мора да покаже и својим  животним путем који то право утемељује. Пореклом из једно обичне српске породице традиционалних земљорадника и радника, као најбољи ђак, мали и велики Вуковац, ђак генерације, студент стипендиста, један од неколико најбољих у 50. класи Војне Академије, официр за пример и награђиван у служби, официр у првим редовима одбране од НАТО пакта, непомирљиви борац за српку историју, традицију и културу, политички ангажован у непрекидном активизму од своје 15.године, оснивач и вођа револуционарне Ослободилачке Српске Армије, оптужен од стране режима Слободана Милошевића као државни непријатељ број један и „терориста“, активиста равногорских и четничких покрета, разних политичких удружења са народним и националним опредељењем, вођа покрета за Крушевац- све су то само неке најбитније чињенице о Бобану Гајићу, као основ за покретање нечег тако битног као што је Српски Народни Фронт.
Српски Народни Фронт има циљ да прерасте све појединачне, усамљене покрете као што је то била и Ослободилачка Српска Армија. Ово су речи Бобана Гајића о мотиву за оснивање СНФ-а:
   „Нама је данас потребно много више од једне или више армија, једне или више опозиција. Схватио сам за све ове године док сам покушавао да нађем своје место у другим, постојећим покретима или странкама, да у њима, свим постојећим и до сада познатим, нема јединства, нема суштинске воље за правим променама, да нигде нема жеље да се Србија уједини.
   Само плитке приче о јединству и много, много малих, себичних Фирера на челу сопствених фаланги. Много је оних иза којих се крије Запад као оснивач и финансијер- то сам лично видео и уверио се када сам код појединих таквих покушавао да се учланим и продрем дубље- а чекали су ме зидови тајни и ћутања.
   У том узалудном тражењу праве снаге, правог покрета уверио сам се да је целокупна српска политичка сцена само јефтино позориште, ваљање у блату зарад шаке долара, места на буџету и на грбачи српског народа.
       А сваки онај који се бори само за себе, за своју породицу, само за своју добробит, тај сече грану на којој седи. Лична добробит, а посебно лични интереси које појединци остварују и путем мита, корупције, криминала и велеиздаје- све је то кратког даха и осуђено на пропаст.   
      Сваки покрет такође који намеће само своју идеологију у супротности са традицијом, моралом, историјом и културом Србије- и то је све само кула од карата. Темељи јаке и стабилне Србије, која ће се подићи из пепела ове беде и несреће, која ће избацити издајнике и лопове из Парламента, која ће кренути путем опоравка и напредка- та Србија мора да се уједини у јединствени фронт одбране.
    Тај фронт мора да укључи све људе а не интересне групе: заједно морају стати и интелектуалци и радници, пољоривредници и студенти, борци за права жена или пензионера, борци за права деце и покрети зелених. Тај фронт не може бити ни левичарски ни десничарски, јер то су подједнако штетна застрањивања: ми морамо остати у центру, на правом путу, ни лево ни десно.
    Врхунски принцип рада Српског Народног Фронта који никада неће бити напуштен јесте правда за све: то подразумева социјалну правду, праведност у свим сферама друштва и према свим питањима државе и државности. Из такве правде и праведности, рађа се и препорођени стари српски принцип солидарности, по којем је српски народ одувек био познат: солидарности за своје сународнике, али и солидарност према другим народима. Таква Србија ће поново постати и слободна и суверена држава.
     Након тога, споредна питања као што су економија и сви остали материјални проблеми, решиће се природним током и веома брзо, јер не постоји ниједна јака и стабилна држава која је сломљена и окупирана, као што је од 1999. окупирана  Србија. Ниједна држава без слободе не може бити успешна и јака. Држава која није самостална не може да ради ништа у своју корист, већ слуша туђе диктате и ради за туђе интересе. Економија не може да се подигне пре ного што се Србија ослободи, јер то није могуће. Свако коме је то јасно, треба да пронађе своје место у Српском Народном Фронту, било да је то појединац или покрет.“

О нама

     Српски Народни Фронт је фронт састављен од народа Србије, од незадовољних људи Србије који желе револуционарне промене у нашим животима, у друштву, школству, здравству. Ми смо људи који желе револуцију у свим  сферама ове државе која се данас распада и која нема никакве принципе, никакву стратегију, никакав дугорочни план за опоравак народа нити стварну намеру да опорави исцрпљене, намучене и осиромашене људе у Србији.
    Ми нисмо политичка партија и не боримо се за следеће изборе. Наш циљ је  тотална промена болесног друштва у коме живимо.То се може десити и пре редовних избора, али и било када у нашој блиској будућности: све зависи од масовности покрета и од тоталног и безусловног уједињења целе Србије за свој спас, а не ради промоције било какве нове измишљене или увезене идеологије, неког новог скрпљеног ДОС-а.
     o-nama-tribinaМи смо покрет који се бори  за солидарност међу свим људима у Србији без обзира на њихову националност, веру или пол. На првом месту је човек, његово право на слободу мисли и говора, на слободу живота и избор начина свог живота, право на подједнаке шансе да се избори за могућност образовања, лечења и напретка, право на рад и могућност слободног пословања, право на избор вере и сваког другог опредељења које не угрожава друге људе и није агресивно.
     Наш заједнички кров је држава Србија и сви ми који живимо у њој смо Срби: национално порекло или тзв.етничка припадност, религија, боја коже или дијалект језика који користимо не сме и неће бити линија поделе међу нама. У оквиру ових граница, сви људи у Србији, без обзира на различитост ујединиће се у један фронт одбране људског достојанства и људских права и слобода које је народ Србије изгубио у 21.веку.
   Наш основни принцип је зато правда за све: успостављање принципа морала,образовања,традиције, културе, одговорности и хуманости на сваком месту и у сваком сегменту друштва.
   Ми градимо нову и другачију Србију која ће бити пожељно и сигурно место за живот, за гарантован посао, за бесплатно образовање свих људи, за бесплатно основно лечење сваког појединца. Наши идеали су директно супротни свему постојећем: ми се боримо против трулог капитализма у чијем је центру новац и моћ по цену људских живота, па и смрти читавог народа.
    Ми се боримо против владавине политичке бирократије која је себе устоличила за новог апсолутистичког владара наших живота заједно са свим њиховим рођацима, кумовима, пајташима и љубавницама.
   Ми се боримо против новопечених, преко ноћи никлих бесних богаташа и бахатих газда који на туђој муци и израбљивању стичу иметак и отимају од уста гладнима- који краду оно што су уцењени, гладни и осиромашени поштено зарадили.
  Ми се боримо против наказног друштва које паразитира на принципу владавине путем насиља, преваре и пљачке. Данашње друштво слави анти-хероје као успешне људе, за лидере има бивше провалнике, ситне криминалце, лажне академце, љигавце и пробисвете свих врста.
   У данашњој Србији поштен човек је као дивљач коју са свих страна прогоне звери, а заштите нигде нема: ако се разболи или остане без посла- нема  му спаса ни праве помоћи од државе. Само испразна и ласкава обећања, као и наводни бизнисмени који се ваљају у богатству и оргијају неправедно стеченим новцем, а својим радницима дугују и плате и здравствено осигурање. Такви, као и ова држава и даље обећавају:„Биће, биће- добићете закаснеле плате па и бонус..“- али када?
    Србији и народу данашње Србије зато неће помоћи никакве реформе, реконструкције, нити ситне козметичке промене у оквиру постојећег система. Као на позорници мењају се лоши глумци и троше нам животе великим преварама: водвиљи и бурлеске треће класе се смењују, а наши животи су све беднији и очајнији из дана у дан.
    Србији је потребна тотална друштвена, културна и морална револуција. Овде више ништа није ни упола чисто, ни упола вредно промене- све је у фази труљења.
    Србији је потребна тотална смена полиитичких генерација које владају деценијама и увођење сасвим нових људи у управу државе. Сви они који су у претходном периоду, а све до 2014. на било који начин активно учествовали у власти- не могу да воде будућу Србију, јер су упрљали своје руке и учествовали у уништењу и државе и народа Србије. Ту нема никаког оправдања ни изговора- сваки такав погребник Србије апсолутно је знао шта ради, јер политика није забавиште, а државни функционери нису безазлена дечица која се играју у песку.
    У рукама политичара су животи, здравље и будућност милиона људи. Сваки њихов потез оставља траг у нашим животима и зато сви из политичке прошлости Србије морају да се или покају и сами склоне- или ћемо их ми потиснути тамо где им је место: неки ће одговарати за криминал и поткрадање државе и народа, неки ће одговарати за велеиздају и сарадњу са страним агентурама, а неки ће завршити на ђубришту српске историје као слабићи и кукавице које су све ове злочине или гледали са стране или гласали за њих.
    И не само то, него свежа млада крв мора да уђе у све темеље нове, будуће Србије и да повуче овај тежак јарам наслеђене пропасти и да својом снагом, младошћу и неисквареношћу поправи све.
    Не требају нам „професионални“ политичари- то су профитери којима ни народ ни држава нису ништа друго сем ћуп са парама који треба испразнити.
    o-nam-boban-gajic Професионални политичари су као професионалне љубавнице- док има пара и поклона оне су ту, ако нема интереса ту је следећа жртва.
     Професионални политичари немају ни образа ни морала, они немају ни трунчице верности ни идеала. Од чланске карте комунистичке партије, преко социјалиста, јуловаца, демократа, либерала, лабуриста, монархиста, од левичара до десничара- њима није битно ком се идолу клањају, само се дочепати власти.
    Посебна прича је то што су појединци од партија направили идеолошке секте у којима се сви чланови морају клањати новом божанству или су то личне прћије где су сви руководиоци чланови исте породице. Очеви и синови, деде и унуци тако врте Србију око малог прста и играју се нашим животима док њихове фамилије и слепи послушници живе луксузним животом, далеко од ове беде и трагедије обичних људи.
     Зато се вртимо у круг још од распада СФРЈ, зато Србија пропада још од времена Немањића, јер само владари, вође и лидери који су крварили са народом и за народ могу да промене овај пораз у победу.
     У модерном добу у коме живимо тако су слабићи, кукавице и неспособњаковићи приграбили све полуге власти, све функције и битна места у држави- ми се данас не можемо против њих борити на јуначком двобоју који би они сигурно изгубили, већ морамо да се боримо у непоштеном системи наводне демократије и „слободних“ избора.
   А тај „изборни“ систем је још од „ћоравих кутија“ из 1946. године, до данас, тако перфидно усавршен да ниједна искрена нова снага не може да дође до речи, ни до јавности Србије. Сви медији, сав новац и сва моћ је у рукама шачице једних те истих људи. Повремено они изаберу неко ново лице и измисле неку „нову“ странку, а у ствари сервирају нам само њихове подгрејане сплачине које гутамо већ деценијама.
    Због тога се СНФ бори да међу првим револуционарним променама променимо неправедни, монополистички закон о изборима који спречава да било шта ново и било ко поштен и способан уђе у Парламент и Владу Србије.  
    Ми се боримо да Србија постане слободна држава која неће морати да слуша налоге и диктате других држава и да због тога ради против себе. Само слободна Србија може да напредује и да се опорави у сваком смислу. Само слободни избори омогућавају стални прилив нових снага, нових идеја, нових и младих родољуба који ће се неустрашиво борити да остану у Србији и да ту створе своје породице, куће и фирме.
   Врховни принцип  борбе СНФ и крајњи циљ је солидарна и народна држава у којој су људи на првом месту, у којој је хуманост и правда на сваком месту. У таквој Србији неће бити гладних, болесних, сиромашних ни очајних људи који немају будућност.
   Ми више не желимо да живимо у држави у којој ножеви севају на све стране, у којој се и деца дрогирају још у основној школи јер од малих ногу виде да немају никакву будућност.
   Ми не желимо да трпимо мафију, криминалце, убице и педофиле који вребају на све стране док се МУП бави политиком.
  Ми не желимо да у Србији жене трудноћу и материнство осећају као терет и страх, док по њима у болницама гамижу инсекти, а особље се иживљава ако не понудите новац да бисте преживели порођај или залечили дете.
   Ми одбијамо да живимо у друштву у коме нема поштовања за немоћне, старије, ни за инвалиде ни за болесну децу- наше друштво је отровано „западним“ вредностима које намећу продати и неморални политичари.
   Зато данас људи падају на улицама као снопље: срчани удари, мождани удари, рак, тумор, саркоми, лимфоми, гојазност и дијабетес због лоше и бедне хране, последице бомбардовања НАТО пакта, исцрпљеност и глад убијају Србију на све стране.
   Деца нам се рађају болесна, а већ одавно Србија зна да бебе изненада умиру пред сами порођај, али се о томе ћути. Млади парови који се некако и одлуче на брак, не могу да имају деце. Њихово здравље је нарушено зрачењем НАТО бомби, а за вештачку оплодњу већина и нема новца: млади данас живе од пензија својих бака и дека, јер су им родитељи опљачкани и отпуштени из фабрика, а сами млади људи дочекују старост чекајући на посао.
   Ми се зато боримо да сви имају подједнаке шансе за образовање, напредак и лечење, али да нико не буде препуштен себи ако дође у такву ситуацију да нема од чега да живи. Сви морају да устану за једног и један да буде за све. Посла мора да буде за сваког ко хоће да ради- па онда можемо говорити о нерадницима и онима који хоће да живе од социјалне помоћи целог живота.
   Ми се боримо против лажних левичарских поставки комунистичкоѓ и социјалистичког друштва да смо сви исти јер то природно није могуће, али да сви имамо исте услове за успех- то је реално. Наши левичари говоре о једнакости и утопији комунизма, а за то време лидери социјализма живе на Дедињу у вилама које вреде као читав један буџет неког мањег града у Србији.
   Исто тако се боримо против друштва које је зверско и крајње нехумано као што су капитализам и нео-либерални капитализам у којима је човек безвредан и подложан сваком искориштавању, манипулацији и насиљу. Ти „угледни“ капиталисти су сав свој ненормални иметак и богатство које се мери милионима и милијардама стекли на чистом монополу и у заједничкој крађи епских размера, уз благослов политичара и подршку светског олоша сваке врсте.
   Ми смо против лажних десничара који нас својим лажним српством и болесним идејама брукају и заводе народ, сејући семе раздора у ионако расцепаној Србији. Нама није потребна фашистичка надмоћ српског народа- нама је потребна правда у којој нико неће бити угрожен, а Србин ће коначно бити свој на своме.
     Србија има своју славну историју, своје јунаке и хероје, свој језик и културу. Србија јесте у огромној већини и православна, али прави Србин, као витез и хришћанин поштује и све друге народе који су у Србији нашли свој дом.
      Зато десничари са својом застрањеном идеологијом не могу да буду стожер окупљања у Србији, јер су заражени мржњом и ксенофобијом а то није племенито, то није чисто, то није прави пут Србије. Српски народ има пуно тога чиме се морално и духовно издиже изнад многих других народа гледајући нашу историју, али то није разлог да Србија постане неправедна, десничарска творевина мржње и расизма. Десничари острашћују српски народ и свађају га са његовим сународницима других вера и националности. Врло често то раде намерно а да сами у то не верују, већ само користе ту ниску страст у појединцу и људску сујету којој ласкају, а у суштини десничари само као и остали- попут лажних левичара, лажних демократа- желе власт, богатсво и моћ.
  У закључку можемо тужно рећи да постојеће друштво у Србији, као и у већем делу света, почива на владавини повлашћених, заштићених појединаца или група у чијим је рукама огромна моћ и који ништа од оног што кажу или заступају у јавности, у реалности не мисле уопште!
   Зато Србија одавно није народна држава, већ једна сурова и непоштена творевина под контролом повлашћених појединаца и партија у спрези са криминалом, страним и туђим интересима и личним, приватним везама и породицама појединаца из власти. Зато је српски парламент кофа пуна сплачина, где се окупља и шуто и рогато, људи свих боја и идеологија, а у ствари само преваранти и профитери под различитим именима.
    Противно законима природе, противно правди, супротно разуму данас Србијом не влада српска елита, већ они најмање способни, најмање вредни и најмање морални. Поштени, вредни, паметни и одани Србији су или ућутали или побегли одавде или су пак пропали и духом и телом.
   СНФ  се бори да се чује глас гневних, да се ствари врате у нормалу и да се ова ноћна мора заустави једном и заувек.
   Ми се боримо да нико не буде заборављен и остављен. Солидарност мора бити темељ нове и другачије Србије.
  Та борба није питање појединца или покрета, то је животно питање свих нас. То није посао од неколико месеци или једног мандата неке нове Владе.То је животни циљ целог народа Србије. Свакако, то неће бити ни бесконачан посао, јер времена нема много- превише филозофије и оклевања може довести до тога да нећемо имати ни зашта да се боримо.
    Буђење, отрежњење, праведна и заједничка борба чека нас на путу до коначног краја ове агоније и умирања Србије.
    Ми који смо остали овде сада бирамо да нећемо погнути главе и трпети као до сад.
    Ми немамо више шта да изгубимо нити ишта ризикујемо, јер ми немамо ништа: ни здравља, ни посла, ни мира, ни перспективе било каквог нормалног живота.
Све је срушено, упропаштено, све је наопако у Србији. Не постоји више ни једна вредност ни једна ствар у коју се можемо поуздати и веровати. Зато ми који смо се пробудили морамо да истиснемо крадљивце наших живота, морамо похапсити криминалце, казнити лопове, обезвластити заштићене моћнике и вратити државу у руке народа који је и створио Србију.
   Ми, „обични“ људи и безимени грађани, ми радимо и пунимо џепове лоповима и нерадницима у силним канцеларијама.  Бирократе се по цели дан шетају и телефонирају да би сплеткарили и смишљали преваре, док „обични“ људи гладују, пате, смрзавају се и умиру у крајњој беди и очају.
   Ми смо зато управо та снага која ће рећи не неправди и пљачки, јер ми плаћамо порезе и таксе на којима живи један огромни политичко- бирократски крпељ на телу целе Србије.
   Српски Народни Фронт као покрет солидарности због тога позива све људе на уједињење: свих вера, свих професија, свих годишта да се покренемо, организујемо и срушимо овај зид око себе, да отерамо мрак који нас гуши и оперемо шмрком прљавштину која нас окружује.
   Супротставимо се себичњаштву, лицемерју, похлепи, превари, понижењима и беди. Солидарност, братство, хуманост, поштење, слобода и љубав за ближње су праве вредности које нам требају и којима ћемо победити све те клике, политичке секте и политичку бирократију која се отела контроли.
   Да бисмо постигли тај циљ што пре и што безболније, Српски Народни Фронт отвара фронт непрекидне и бескомпромисне борбе. Отварамо широки фронт од свих ојађених, понижених, незадовољних људи који заслужују и желе боље, који хоће да се боре и који не желе да скончају као марва сломљених леђа коју су силници јахали док су били од користи.
   У центру наше нове, будуће Србије стоји човек и брига о сваком човеку. Наш план је да постоји само средња класа- без екстремних сиротана и бескућника али и без трулих богаташа и мрачних моћника.
   Да имамо јаку и поносну војску, способну и поштену полицију, угледне и добре професоре, нове и чисте болнице, лепе и велике школе, забавишта пуна срећне и неговане деце, задовољне људе који воле свој посао и који су поштено плаћени за свој рад.
   Нећемо дозволити да стари људи буду бескућници, болесни и без зуба који копају по контејнерима ноћу да би дошли до хране, зато што им је пензија бедна или зато што пензију нису ни могли да стекну.
   Нећемо дозволити да млади људи постају криминалци и преступници зато што држава није обезбедила посао за сваког.
    Не дамо да се намерно упропаштава српски сељак и да се присиљава да прода дедовину и очевину светском олошу да би преживео.
    Не занима нас ништа сем нашег националног интереса и добробити Србије и њеног народа. Ко год нас угрожава- биће наш непријатељ и ко год нам пружи руку за поштену сарадњу- биће наш пријатељ.
    Последње и најбитније што нас одваја од свих постојећих покрета и удружења јесте наша намера да се по хитном поступку врати Закон о велеиздаји. Они који се нађу на челу власти, а раде против своје државе, на штету свог народа, они који приме новац да раде за интерес туђих држава или интересних група- морају да одговарају и да буду кажњени сто пута строжије од убица, нарко-дилера, лопова, силоватеља или насилника.
    Велеиздаја сатире животе стотине хиљада људи, уништава здравље и ускраћује могућност за нормалан живот милионима невиних грађана који никада нису гласали за велеиздајнике, нити желе да плаћају такве у државној управи да нас убијају уместо да нам обезбеде живот достојан човека.
Ми смо повукли црту, подигли барјак- устајте док још имамо снаге за борбу- и придружите се одмах,  зато да се сутра у великој несрећи која ће нас згромити све заједно, не бисте горко кајали, јер нисте хтели ни прстом да мрднете за сопствени спас.

Постаните ФРОНТОВАЦ-кликните ОВДЕ

Продајни кутак

knjiga-osina-celija