boban-gajic

Помозите својим прилогом:

Belarusian Chinese (Traditional) English French German Greek Russian

gazeta

Видео клипови

Video klipovi

solidarna-srbija2Постаните ФРОНТОВАЦ-кликните ОВДЕ

7525. година од како је нас Срба на овој земљи коју смо натопили својом крвљу, одолевајући свакој сили и неправди, усправни и одлучни да одбранимо своје.
Стојим тако у Србији, у долини суза, пун жеље да променим горку судбину која нам се спрема, а чини ми се да сам мали и немоћан наспрам силе која прети.
Кад погледам данашњу Србију, мало је тога што ми даје наду и што ме крепи да идем напред и да се надам.
Стојим пун туге и беса што нам је кућа срушена, стара и празна, што зјапе разбијени прозори и полупана врата, што нам је дом без дечице, чемеран и уклет, а укућани се само гложе.
Стојим као очајни домаћин који не зна куд пре да се дохвати посла, јер ништа се не може поправити у нашој кући која нахерена пада пред нашим очима. У сваком ћошку само спомен на лепе дане, а сада леже гомиле ђубрета и шљама. Зидови нам трошни и све трули.
Па ипак, ко може да ме натера да се одрекнем снова који изнад очаја лебде у облаку и у сунцу које се ипак сваког јутра рађа?

Ко може да ме натера да се одрекнем снова да моја Србија поново заблиста, окупана зором наде, умивена и чиста као најлепша девојка, поносна и јака као зидови Студенице, бела и сјајна као Храм Светог Саве који над нама бди?
solidarna-srbija3Ко може да ме убеди да нам нема спаса и да је Србији намењена зла судба да поганој Европи само слушкиња и ропкиња буде?
Ја знам да сваком данас мој сан звучи као бајка, али ако останемо без снова, ако немамо жарку жељу да још једном испричамо нашој деци најлепшу бајку и да је остваримо- шта нам друго преостаје?
Онај који нема снове и који себи не постави циљ- тај само може да у кругу свог проклетства лута.
Сваки народ који се окупио око једног сна, једног циља – чврсто решен да не одустане код прве препреке, да не порекне свој завет и предака завештање- тај народ је побеђивао. И после 500 година ропства под Турцима, свануло је сунце слободе и тек тада је Србија кренула напред. И црни робови Америке после 300 година дочекали су слободу, али су се за њу грчевито борили.
Србија је падала и дизала се небројено пута- освајачи и завојевачи- долазили су и пролазили су, али је Србин као победник стајао чврсто и право.

solidarna-srbija4Ми смо само бранили своје, јер ми Срби одувек смо овде били- овде се Србин и родио и створио. Ниоткуда ми нисмо дошли и никога покорили нисмо да би овде саградили своје домове и цркве. И то ће време и наука доказати кад већ једном и коначно откопамо све доказе-они  дубоко у земљи којом ходамо стоје и чекају да проговоре.
Па зато и имам обиље наде и веру да још ништа готово није и да Србин има још шта да каже и покаже.
Иако се у Србији и зидови руше, а чељад српска пати и слама се од сиромаштва, болести и губитка вере- темељи наши још увек чврсто стоје.
На темељима отаџбине славне и старе треба саградити ново слеме, треба подићи нови дом за све људе у Србији који сада бескрајно трпе и ћуте. Све друго је зрело, не за поправку, него за рушење трулог и поквареног и за подизање потпуно новог заједничког дома- а у њему да нам све буде ново, чисто, поштено, чврсто и праведно- бљештаво бело као зидови као Студенице, као Храм Светог Саве, као Бели Анђео који из Милешева над Србијом сја!   
Сигуран сам да су и Карађорђу клецале ноге и да му се грло стезало од стрепње када је подизао устанак са шачицом људи против силног Отоманског Царства. Он није имао програм ни пројекат са планираним буџетом и сигурно није рачунао на стране инвестиције. У се и у своје кљусе, право напред, па шта нам Бог да и срећа јуначка.
solidarna-srbija5Сигуран сам да ни Милош није тачно знао шта ће и како ће, али је подигао барјак и устао за слободу.Није писао пројекте нити је молио Србе д постану завереници. Нису се потписивале декларације, ни коалициони споразуми. Оштриле су се сабље и скупљала се џебана, црквена су се звона претапала у топове и џулад.                                                          
Знам да Душан Силни није имао програм ни стране саветнике, нити је знао цифре и бројке, јер није снага државе у злату- већ у слободи.
И зато ја немам  „програм“ као измишљање „вруће воде“, ни консултанте, ни саветнике, експерте, аналитичаре, политичаре- ја не слушам економисте, финансијске магове и чаробњаке.
Као домаћин који познаје своју кућу и имање, ја јасно видим све што је пропало- па онда чему филозофирање и празне приче- све што је пало, мора се подићи!
Све те сувисле и празне приче, статистика, аналитика, истраживања, трендови и напумпана обећања- све је то пало у воду- и у Србији и широм света!
Свакој болести ипак има лека, свака се препрека савладати може- питање је само воље и упорности да се од циљева не одустаје, да се не бежи од проблема и да се никако и никада не губи вера у победу и нада у боље дане.
solidarna-srbija6Наш живот је доказ да су права решења увек проста и ту на дохват руке, колико год да се ствари чине замршене и насупрот утиску да невољама нема краја ни решења.
Само три ствари су потребне Србији да поново стане на ноге.
Само три одлуке за које нам нису потребни ни инвеститори ни кредити.
Само три завета од којих одустајања нема.
Само три корака до спасења:

СЛОБОДА, САВЕЗНИШТВО И СОЛИДАРНОСТ!

 СЛОБОДА- ослободимо се сsolidarna-srbija7траних уцена и диктата- једно јасно и гласно „НЕ“ тзв. „европском“ путу у Унију робова и слуга, јасно и гласно „НЕ“ НАТО пакту, „НЕ“ зајмовима и уценама ММФ-а! „НЕ“ преговорима за предају Косова, „НЕ“ притисцима за промене Устава, „НЕ“ капитулацији Србије као самосталне државе!

САВЕЗНИШТВО са Русијом као нашим јединим правим пријатељима у прошлости, садашњости и будућности. Савез  мора бити безуслован у свим сферама сарадње: војни, економски, научни, културни и пре свега отворен и без икаквих ограничења. Србија не може имати пуно пријатеља, нити се пријатељ бира. И човек има само једног најбољег пријатеља и тај пријатељ се не бира- он сам показује своје лице. Само је Русија, једина на свету Србији увек била пријатељ- одана и постојана заштитница- наша драга сестра, наш старији брат- наша душа сродна, православна. Пријатељ је онај који долази у помоћ а да га не молиш  и да те не уцењује кад ти руку даје. Пријатељ је онај који ти никада нажао учинио није. Пријатељ је онај који те увек поштује и воли, понекад без икаквог објашњења и разлога- а никако из интереса и користи од тог пријатељства. То је само једна и једина држава и народ на свету- Русија.solidarna-srbija9

solidarna-srbija8СОЛИДАРНОСТ- Србији вратити саосећајност, љубав за ближње и солидарност у хришћанском смислу људског живота. Да влада истина, правда и поштење. Да ниједан Србин на брата не завиди и не пљује. Да се сваки човек окрене ка свом спасењу, али да сви заједно кренемо у исто време ка том циљу. Заједништво, брига за болесне, сиромашне и тужне, одговорност учитеља, лекара и службеника државних- према држави, народу и будућности- то је крајњи циљ нашег плана. Солидарност наше деце у забавиштима и школама, солидарност наше полиције и војске са народом својим, солидарност радника и сељака, солидарност студената и професора, солидарност у породици, солидарност на улици- солидарност и у добру и у злу.

И као што тако лако састављамо три прста када се Богу молимо за спасење- тако лако спојимо и ова три завета као залог будућих дана: слобода, савез и солидарност у име освита наше нове зоре и новог живота  Србије.

Постаните ФРОНТОВАЦ-кликните ОВДЕ

solidarna-srbija10

Продајни кутак

knjiga-osina-celija