boban-gajic

Помозите својим прилогом:

Belarusian Chinese (Traditional) English French German Greek Russian

gazeta

Видео клипови

Video klipovi

У дугој и мучној српској историји било је хиљаде збегова и колоне Срба одлазиле су пред окупаторима који су долазили и са Истока и са Запада. Српски народ је тако преживљавао најтеже периоде свог прогона.Србин, генетски див Балкана свуда је опстајао. Блистави српски ум, праведност, оданост и генијалност Србима су помагали да очувају свој род и постигну више него странци у сопственим  земљама.
Од османлијских освајања на овамо, Срби у расејању су чврсто држали везе са отаџбином и са својим сународницима у дијаспори. Иако су од 1946. Срби одлазили, не због новог рата, већ због комунистичке окупације, а у скорије време због разних западних и опресивних режима, Срби остају заједно. Та слога је већа у расејању него овде у матици.
Ових дана у Србију је дошао и наш Мирољуб Стевановић, Србин који живи и ради у Грацу, у Аустрији. Окупио је групу српских родољуба и изложио једну паметну и здраву идеју. Мирољуб је спреман да помаже све пројекте из Србије, да повезује људе из Србије и дијаспоре. То није испразна политика, ни идеологија. Просто, једноставно и чисто-да се народ српски помаже и сарађује, како би прегрмели најтеже тренутке савремене историје.


Да би овај несвакидашњи пројекат  успео, медијска подршка иде преко портала Србин.инфо, у посебној рубрици „ Шта чинити“. А шта чинити када те твоја држава не штити и када ради против сваког човека и сваке породице?
Сада је такво време да брат брату помаже и да се сабирамо како знамо и умемо. Мирољуб Стевановић је међу првима који види даље од политичког блата у које је Србија упала до гуше. Дијаспора уме и може да помогне отаџбини да преживи, да ојача и да се отргне од беде- моралне и материјалне.
Српски народни фронт у потпуности подржава идеју Мирољуба Стевановића и позива српски народ у отаџбини и наше пријатеље и симпатизере  у расејању да се повежу и да кренемо да се спасавамо.
Од ове државе, таква каква је не можемо ништа да очекујемо, сем даљег кулука, зулумћарења, нових поскупљења струје, воде и можда ваздуха, нових пореза, измишљених такси, отпуштања и даљег уништења српске историје, културе, језика и вере.
Посебно је битно да се хитно повежемо и са нашом дијаспором у Русији, јер су везе са Русијом жила куцавица ове уморне и поробљене Србије.
Зато пишите Мирољубу, нашем пријатељу, предлажите и радите,срећа је да такви Срби још постоје и да хоће да са отаџбином и својим народом поделе своје знање, време и љубав.
Када држава изгуби компас, онда народ мора да спасава брод који тоне. Потражите помоћ и братску руку, јер ко неће брата за брата, имаће туђина за господара!


КОНТАКТ
Сви ви који имате идеје, предлоге или пројекте који би помогли Србима широм света, да се на најквалитетнији и најбржи начин повежу  са Србима у отаџбини, путем пословне и научно-културне сарадње (улагања, стратешког партнерства, научних пројеката, стипендија, културних манифестација и итд.) можете се путем мејла Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. обратити Мирољубу Стевановићу, успешном српском пословном човеку из Граца (Аустрија), који ће помоћи да те ваше иницијативе стигну до правих и најкомпетентнијих наших земљака у ресејању.

Продајни кутак

knjiga-osina-celija