boban-gajic

Помозите својим прилогом:

Belarusian Chinese (Traditional) English French German Greek Russian

gazeta

Видео клипови

Video klipovi

 

Српски Народни Фронт-СНФ у потпуности подржава министра културе Владана Вукосављевића и његову иницијативу да се сви скарадни и морално неприхватљиви садржаји, првенствено ријалити серијали, уклоне са свих канала са националном фреквенцијом.

“Телевизије које су добиле националну фреквенцију имају посебну одговорност и улогу у креирању јавног мњења. Такве телевизије имају покривеност сигнала на читавој територији Србије, а самим тиме и једну врсту монопола и наметања одређених програмских садржаја који никако нису ни жеља, ни потреба огромног аудиторијума.

Напротив, телевизије са националним фреквенцијама имају и законску обавезу у креирању и образовног програма у преподневним часовима, а оне то не поштују. Не само да не поштују и друге одредбе закона о дужини реклама, о гласности емитовања реклама, о количини насиља у филмовима, него сада злоупотребљавају медијски простор са националном фреквенцијом да би на телевизији у време када читаве породице седе заједно испред екрана приказивали крајњу некултуру, боље рећи антикултуру која преовладава у тим ријалити програмима.

Више генерација у породици је присиљено да слуша псовке, да гледа туче, да слуша неморал, да навија за прељубнике, да гледа крајње непримерене сцене и понашања у директном програму укључујући и одређене персоне које се баве високом проституцијом, учеснике који су више пута осуђивани криминалци, бивши нарко дилери, људи са улице. Најгоре од свега, скоро читаву деценију, кроз ријалити програме се форсирају отворене сцене секса, а притом се зна где је место порнографији.

Кажемо да су породице присиљене да гледају овакве програме, зато што се водеће телевизије са националном фреквенцијом такмиче преко ријалити програма ко ће направити скандалозније и примитивније емисије.

Сматрамо да министар културе треба да се бави културом, али и са пуним правом сузбијањем некултуре. Ријалити програмима није место у најударнијим терминима на националним фреквенцијама. Није тачно да се у иностранству ти програму емитују на исти начин у ударним терминима. У складу са препорукама министра културе требало би да реагује и РЕМ, чија је такође улога да регулише неприкладне, скарадне и штетне садржаје, а ово тело то не ради већ годинама уназад.

Тврдње да већи део српског народа жели овакве програме треба проверити на тај начин што ће се увести посебни канали са обавезом плаћања. Уколико народ заиста жели да гледа те канале, он ће додатно и платити. А, тиме ће и телевизијске куће које тврде да је тај програм тражен на тај начин остваривати и додатну зараду. Дакле, заиста не видимо разлог да се не уведе плаћање тако “популарних” програма.”, каже начелник штаба Српског Народног Фронта-СНФ Мр Данијела Гајић

Продајни кутак

knjiga-osina-celija