boban-gajic

Помозите својим прилогом:

Belarusian Chinese (Traditional) English French German Greek Russian

gazeta

Видео клипови

Video klipovi

Овим путем јавно упућујем најоштрије осуде свих срамних речи и поступака тзв.“Српске“академије „наука и уметности“, као и гнушање на сваку реч актуелног америчког пијуна, квази-академика Владимира Костића.

Такође и наводно писмо подршке неких „интелектуалаца“ који се декларишу као српски, желим да раскринкам и оголим пред народом Србије.

Драге моје комунистичке слуге са хиљаду година застарелим „знањима“ за које Вам је Тито са Удбом уделио титуле и признања: ваше време је одавно прошло.

Ваши докторати и ленте које сте једни другима делили, намештали својој размаженој деци и унуцима, вреде мање од цене грамаже тог јадног парира који свашта трпи.

Нигде у свету, ви тзв.“српски“ академици нисте показали ни знање ни престиж, који треба и мора да прати сваког члана праве Српске академије наука и уметности.

Сва ваша наука увек је била величање било ког режима и улизички трактати којима сте стицали привилегије, стипендије, путовања и лажне ловорике. Готово сви ваши радови су преписивачка школа туђих достигнућа и већ објављених радова, па их зато никада нисте преводили на стране језике, јер би се одмах препознали плагијати.

Сви ваши научни радови су пуко прежвакавање небитних материја, испразних тема и свега, сем праве науке и достигнућа. Што се уметности тиче, ниједан српски великан није био ваш члан, сем можда посмртно, када су вредности правих српских научника и уметника надвисили све ваше академске„домете и нивое“.

Из колевке САНУ није се још родило ништа српско, ништа здраво, ништа прогресивно. Са државног буџета ви храните једни друге и расипате новац на шврљотине и брљотине који сами проглашавате за науку и уметност.

Ниједним битним питањем науке ни уметности се нисте позабавили све ове године. Пред свим злоћудним и болесним трендовима кича, некултуре и западне пропаганде сте се повлачили покуњени и сервилно,без иједне речи критике или покушаја да одбраните српску исторју, културу и изворну уметност.

Наши највећи научници, проналазачи, генијални индивидуалци, млади и напредни академици бежали су из Србије, а ви, сујетне и себичне удбашке старкеље сте најзаслужнији за њихов прогон из земље.

Ви, удружена академска секта анти-српских аспирација никада се нисте бавили уништењем српске просвете, комерцијализацијом и деградацијом државних и приватних универзитета, нити сте икада дигли глас против политичких злоупотреба и притисака на све институције просвете и науке.

Ви никада нисте указали на хаос и метеж у селекцији и штампању удџбеника у Србији, у којима се од забавишта до универзитета српска младеж трује немачким лажима и западном пропагандом. Напротив, ви сте у том кафкијанском процесу против српског народа увек били вође у гушењу и пљувању сопствене нације.

Никада САНУ није стао у одбрану свог народа и државе у свим овим годинама у којима је српско национално биће разапето и страдало на ваше очи и без трунчице ваше савести.

Вама из фамозног САНУ у сваком је трену било стало само до лажних титула и ловорика, до пара са буџета, до узалудних конгреса и семинара на којима сте хвалили једни друге.

Никада нисте деловали на међународном плану у заштити Србије и српске културне баштине. Никада нисте били активни да учините било шта на пољу образовања, да критикујете шупљоглаве и корумпиране министре просвете, да указујете на опасност неморала са телевизијских фарми и џунгли реалити серијала.

Никада се нисте јавно ангажовали да говорите о одливу младих  и егзодусу образованих појединаца који су били благо Србије. Не, ви сте се радовали што ваша конкуренција одлази.

Ви, тзв.САНУ никада нисте били веће мудраца и људи од непоколебљивих принципа, који ће онако како доликује мудрости, знању и старости да пригрле своје потомство, да подрже и помогну младе академике и да их приме у своје редове.

Не, сујетни и себични, окићени спарушеним  Титовим ловорикама наставили сте да живите у  академским ложама које сте доживотно окупирали за себе, своју децу, кумове, другаре и наложнице.

Листа ваших нечињења и штете коју сте нанели Србији неповратно је трагична и нечувена, зато се више нећу бавити вама, ви ситне душе окићене дипломама и титулама обмане.

Прави српски академик је пре свега човек и родољуб, а тек онда иду његови научни радови и стручно знање, јер шта Србији значи и супер-геније ако су сва његова дела уперена против Србије и ако тај назови академик сеје злокобно и разорно семе западне „цивилизације“?

И нацистички доктор Јозеф Менгеле био је интелектуалац и велики стручњак, научник који је трагао испред свог времена. Али шта то вреди када је као човек био убица, болесник и монструм!

С друге стране, подсетићу вас драги „академици“, на мом срцу драгог и вољеног Бранислава Нушића. Тај је пркосио целој дворској свити и улизицама свих врста, тај је васпитавао српску нацију да буде усправна и поносна, пркосна и праведна.

Као млад официр, у тешким тренуцима НАТО агресије, када су ми умирали млади војници и невини народ далеко од ваших очију које су жмиркале по склоништима или у иностраним хотелима, сећао сам се писма које је син јединац нашег родољуба Бранислава Нушића послао са фронта. Сина јединца тада су српски интелектуалци, академици и државници слали у одбрану земље у Великом рату, а многи прави нтелектулци и академици, писци и научници и сами су свесно отишли у готово сигурну смрт.

Ниједном од њих никада, ни у најгорем блату ровова, ни у снегу до колена, ни у албанској голготи, ни у глади и хладноћи, под Аустро-угарским топовима, никада ни пало на памет није да се одрекну једне једине стопе свете српске земље, а некмоли да бране српске окупаторе и терористе.

Ако ћете се господо звати српским академицима, онда је ваше место уз свој народ да стојите у добру, а  нарочито у злу, да народ храбрите кад малакса, да га учите јунаштву и правди, да храните у ропству пламен слободе и да ви будете учитељи и вође, пожртвованији и истрајнији од било које владе или идеологије.

Ако ћете се звати српским академицима, ви морате бити светионик српства, ви морате бити најплеменитији, најправеднији и најбољи део Србије, а не јахачи апокалипсе и ђавољи помоћници.

Ако већ живите на грбачи народа, ако сте већ поштеђени сиромаштва, репресије и свега што народ трпи, онда учините нешто за Србију.

Устаните и подигните свој глас ако сте уистину ви интелектуална елита и луча Србије. Одвојите цењене академске позадине од столица у које сте урасли седећи и дискутујући тричарије, док се Србија распада и хропће под НАТО зверима, а народ се губи и одумире.

Удахните живот српској поезији и позоришту, укорите и каштигујте јавно срамним жигом све ово плиткоумље, помодарство и западне бљувотине које трују децу и младе и стварају генерације изгубљених, дрогираних и несрећних Срба.

Ако нећете или не можете, Србији је свеједно зашто не чините ништа.

Идите онда из Српске академије наука и уметности и направите неку своју приватну академију, па онда Хашиму Тачију и Насеру Орићу подајте почасне докторате за науку сатирања Србије и уметност клања.

А они који су уистину српски академици нека се хитно огласе у име остатка САНУ да Србија коначно зна има ли српских академика у „Српској“ академији наука и уметности.

Амерички „ђак“ Владимир Костић и „интелектуалци“ што га јавно придржавају могли би да лепо посете Косово и у своје име се опросте од наших светиња и народа тамо. Ви их никада више нећете ни видети, јер ћете добити трули парадјз и смрдљива јаја, ако икада тако погани и јадни покушате да пољубите то што сада пљујете и предајете терористима.

Наступајте у своје име онда када нисте члан ни заступник било које српске институције и када на та места дате оставке.

А и они што се декларишу као интелектуалци никако нису изнад било ког грађанина Србије, који нема дипломе ни грамате да би доказао своје „родољубље“ и своје право да се не одриче Косова, ни Србије.

Иди Костићу у твоју лепу Америку, па америчке сулуде дегенерике лечи од шизофреније, говора мржње и поремећаја личности- њима је твоје стручно знање неуролога неопходно.

У своја погана тртљања не мешај Русију и немој ти да Србији тумачиш ко нам је искрени пријатељ, као рецимо твоји НАТО спонзори и амерички господари, а ко нам је „непријатељ“ као што је Русија.

И сви ви „интелектуалци“ који сте позобали своју памет из америчке шаке, а трабуњате пропагандне пароле и америчке глупости знајте да вам је интелект  је слабија страна, а пропаганд-мајстори су вам лоши и провидни.

По вама судећи, ви шака западног јада и медиокритета сте све и сва у Србији, ви сте нека еминенција, а ми остали смо затуцани сељаци и нижа каста, је ли тако надмена елито?

Напели сте се тако надувени као шупљи мехови, па себе стављате на тронове охолости и таштине, а народ нема интелекта, него само ви слугани и западни лакеји?

И зато напињите се још мало, дувајте у празно, слободно наставите у исту тикву да делате са својим западним спонзорима.
Ускоро ће вам се те тикве обити у главу, па ће вам се усијане главе охрабрене НАТО силом и крвавим западним парама охладити.
Тада ћете с правом бити презрени и одбачени од свог народа, јер бити Србин не значи само родити се у Србији.

Бити Србин значи живети и  радити  за Србију свакога трена и са својим народом и државом делити и муку и благодети.

Када Српски народни фронт подигне темеље праве Србије и када једном за свагда шутнемо НАТО банду из Србије, ви који САНУ блатите и поганите, бићете само суве ловорике на ђубришту српске историје.

Ваше место ће заузети млади, заиста стручни и пре свега родољубиви Срби који ће Србији удахнути живот, а не кужни дах издаје и смрти.

Поздрављам појединце као што је академик Василије Крестић и неколицини академика који стоје на бранику Србије.
Осталима шаљем срдачне поздраве на њиховом путу у заборав!

Косово није предмет ваше „бриге“ нити ико сме и може да се одрекне нечега што припада свима нама заједно, али никоме појединачно.

Нико никада нема то право да се одрекне Косова, јер наши погинули преци  не могу да говоре, као ни наша деца и унуци којима Косово припада заувек.

Косово су нам отимали увек исти зликовци и увек смо га враћали када су зле империје падале, а шиптарске банде бежале.
Пустите ви лажни интелектуалци и квази-академици ту реторику у стилу  „реал политике“ из кухиње Запада. Не може се макијавелистички оправдати ни сваки циљ, ни свако средство.

И племенити циљ који се постиже прљавим средством не може бити циљ, а некмоли да било који Србин оправдава „реалност“ на Косову! Ви правдате „реалност“ која је настала вековним терором, клањем, силовањем и прогоном Срба од стране Албанаца, који су на нашој вечитој и светој земљи направили своје бункере, а од наших средњевековних тврђава и манастира подигли минарете!
Ви говорите о издаји у обландама од вербалних бравура, служите се софизмима и из лажних премиса доносите још лажљивије закључке.

Иза вашег политички коректног европског „новоговора“ из Бриселских протокола крије се чиста, гола и невиђена издаја и смрад кукавичлука.

Ви лајете гласно и храбро, зато што вас НАТО чува и пујда вас на српски народ.

Ви прекрајате историју Србије и окрећете наопако смисао и стање ствари, само зато што немате сучељавање са правим интелектуалцима и правим академицима.

Ваше су сада све новине и телевизије, ваши су моћни амерички спонзори и бриселски финансијери.

Ипак, ваш покушај преваре и увлачења целе Србије у добровољно самоубиство и окупацију неће проћи.

Србија воли и цени само праве људе, а ви из САНУ више нисте људи.

Ви сте прочитани и презрени од сопственог народа. Идите код Тачија да вас храни и поштује и будите на нарко-кољачком буџету УЧК, а не на кичми српског народа који пљујете.

Тешите се и уживајте још мало у свом малом свету у коме сте сами себе крунисали за „елиту“.

Србији пак посвећујем преписку Бранислава  Нушића и његовог јединог чеда, сина јединца који је са поносом пао за Србију са својих хиљаду и триста другара, младих каплара.

Не тражи Србија данас да се за њу гине, али тражи да се „академици“ барем речима и пером боре и „гину“, кад нису ни до колена достојни великана као што је  Нушић. За Србију Алкибијад Нуша, својом вољом покрштен Бранислав Нушић  се борио раме уз раме са песником Војиславом Илићем ,у миру  чувао правду и слободу и писао целога живота критикујући малограђанштину, издају и похлепу, васпитавао је свој народ праведно, дао је свог јединог сина, па и своју слободу, а ни затвор га није ућуткао.

Молим да свако прочита шта значи бити СРПСКИ интелектуалац и академик! (https://sr.wikipedia.org/wiki/Бранислав Нушић).


Последње писмо оцу

Молим онога који ме нађе мртвог да ово писмо неизоставно преда адресанту, написао је на коверти, неколико дана пред погибију каплар Страхиња Нушић – Бан. Писмо је намењено оцу, Браниславу Нушићу:

„Драги Аго, не жали за мене. Ја сам пао на бранику отаџбине за остварење оних великих наших идеала које смо сви ми сложно проповедали… Не кажем да ми није жао што сам погинуо. Осећао сам, штавише, да бих могао будућој Србији корисно да послужим. Али… Таква је судбина! Твој син Бан“Нису само синови сељака и занатлија тада мобилисани у ђачки батаљон.Међу 1.300 каплара била су и деца министара, професора, лекара, свештеника, официра- Љубе Давидовића, Андре Николића, Јаше Продановића, Петра Перуничића.

„Кад наређује Србија, наредба важи за све“, остала је порука Андре Николића, министра и председника Народне скупштине, који је у рат послао оба сина, Душана и Радивоја, студенте права. Ниједан се није вратио. Син, јединац Љубе Давидовића, Миодраг, страдао је у пробоју Солунског фронта.

То је једини пример у историји света да једна држава, малена Србија, шаље у рат, искључиво у борбене јединице, свој цвет. Своју будућност. Целокупну интелектуалну омладину, као последњу наду за спас своје земље. Да су други народи у своје трајање могли да упишу легенду о 1.300 каплара, она би била на пиједесталу. Свако име, сваки гроб, сијао би као сунце“, каже  Ненад Љубинковић, потомак Милана Јањушевића, једног из батаљона бесмртних.

„Наши гробови готово се и не знају. А тамо где се знају, више их поштују и о њима брину странци него ми сами. Можда је у томе одговор зашто смо, данас, ту где јесмо.“

И још једна кратка заборављена Нушићева поука:

Српска децо што множити знате!
Из овога поуку имате:
У Србији прилике су таке
Бабе славе, презиру јунаке
Зато и ви не мучите се џабе
Српска децо постаните бабе!
( или постаните „академици“- прим. аутора)

Продајни кутак

knjiga-osina-celija