boban-gajic

Помозите својим прилогом:

Belarusian Chinese (Traditional) English French German Greek Russian

gazeta

Видео клипови

Video klipovi

Моје име је Бобан Гајић, поносни сам члан председништва Српске деснице,официр сам 50. класе Војне Академије, промовисан у чин потпоручника 97. године, од новембра 1997. до 24. марта 99. обучавао сам младе војнике у гарнизону Батајница у касарни 13. мај, рода за ЕИ и ПЕД.

Једна од првих Томахавк ракета пала је на мој радни сто у мојој канцеларији. Након тога до јуна 1999. године био сам у рату са својом младом војском и бранио Србију. Одмах после рата ванредно сам унапређен у чин поручника, а након чега сам магистррирао дипломатију и безбедност.

Због тога имам моралну обавезу да говорим о повратку служења обавезног војног рока. Не због потребе државе да ратује, јер Србија никада није била агресорска сила, већ ради одбране народа и живота младих људи.

У рату, а добро знам шта је рат, само добра војна обука чува главу сваком војнику.

 

Укидањем војног рока тј. војне обуке сваки је Србин данас глинени голуб, топовско месо, потенцијална жртва, килави грађанин, неспособан да одбрани ни себе ни своју породицу од најбеднијег непријатеља.

У историји људског рода, од како постоји цивилизација, свеукупно је на планети било само 220 година мира. Према томе рат је, нажалост, сурова реалност људске цивилизације, а мир је само сан и привремено стање. Да не кажемо само припрема за неки нови рат, затишје пред буру.

Војни рок није само гарант мира, одбране граница, територије, народа, у историји човечанства јака војска је једини гарант јаке дипломатије, а самим тим и јаке економије.

Служење војног рока оспосбљава војника не само за војне вештине, већ и за многе животне вештине : оријентацију и преживљавање у природи, сналажење на бојишту, гађање из пушке, израда склоништа, бацање бомбе, форсирање реке и прелажење различитих препрека, наоружавање нагазних и противтенковских мина. Током служења војног рока војници се уче усвајању реда, рада и дисциплине, вежбама истрајности, храбрости, сналажљивости, војном моралу, остављању различитих порока, доводе се у високу физичку форму, усвајају здраве навике. Уче се солидарности, друже се, у потпуности се мења једна незрела личност и формира се психофизички јака, стабилна и самостална личност личност.

По пријему, у року од месец, од мекушаца сам стварао издржљиве војнике, од пијанаца трезвене и одговорне људе, од младића који су били навучени на лаке дроге стварао сам нове и здраве личности.

Од размажених, кењкавих маминих и татиних синова правио сам мушкарце, од скупа себичних индивидуалаца настајала је сложна чета, рађала су се пријатељства, другарства за цели живот.

Од размажених клинаца из касарне су излазили одговорни и озбиљни људи. Будући мужеви , очеви и бољи синови.

А, на заклетви поносно сам стајао док су ти сада потпуно други, нови људи, мушкарци, пред својим девојкама, мајкама и очевима потписивали Заклетву са сузама у очима и пламеном љубави за отаџбину у грудима.

Најбитније што желим да истакнем да сам се као официр трудио да им пренесем сва могућа знања која сам стекао на Војној Академији, па и више од прописане обуке, да би их научио како да сачувају своју земљу и свој живот, јер квалитетна војна обука чува главу.

А, онда након  стотина година служења војног рока  где је Србин са поносом бранио своју отаџбину, 01. јануара 2011. петооктобарски криминалци  су остварили сан НАТО пакта и свих наших вековних непријатеља и укинули служење обавезног војног рока.

Касарне су распродате њиховим тајкунима, наоружање је претопљено и уништено, војна опрема се нашла на бувљацима, уништено је између остал0ог 1 500 противавионских ракета „Стрела 2м“, 210 тенкова, 300 топова и хаубица, 1 000 троцевних топова, 80 000 комада пешадијског наоружања ......

Што је најгоре  часни официрски кадар који се са својом војском борио против НАТО пакта, ти најхрабрији и најчаснији официри, сви су склоњени, пензионисани и отпуштени. Српска војска је под будним шпијунским оком НАТО окупатора сведена на ниво ловачког друштва.

ВОЈНЕ ПАРАДЕ, ЗАМЕНИЛЕ СУ ГЕЈ ПАРАДЕ!

А, НАТО је уз помоћ петооктобарских издајничких политичара постављао само подобне официре! НАТО бабе у војничкој униформи!!

И резултат укидања војног рока је да након мање од девет година Србија има армију од 150 000 званично регистрованих наркомана, махом младића, уместо да имамо војску од 150 000 здравих и правих војника!!

С друге стране, стоји претња од 150 000 Шиптара, колико се најављује да може бројати њихова војска са најсавременијим западним наоружањем.

Демографска ситуација у данашњој Србији није ни приближна ситуацији у Балканским ратовима и Првом светском рату, данас у Србиј влада бела куга, док на Косову имамо демографску експлозију албанског становништва и обновљен пројекат прављења Велике Албаније.

Тако да ми данас не да немамо наоружање и слободу, већ немамо ни просту живу силу. Поред уништеног наоружања, уништеног родољубивог официрског кадра и непосредне опасности из окружења ми имамо и отворено деловање непријатељске пропаганде и то не класичним прикривеним методама, него отворено и скандалозно са телевизија које имају националне фреквенције.

                                     

Данас је најгора превара и манипулација са западних окупаторских медија тврдња да Срби немају децу да гину. Наравно да немамо! И баш зато и треба под хитно вратити обавезнио војни рок, јер је безумно и сулудо оставити генерације и генерације младих људи без основне војне обуке за самоодбрану и преживљавање.

Јер, питам вас ако Шиптари крену, а спремају се или НАТО у чијем смо окружењу, како ћемо се бранити, ако већ 9 година млади људи у Србији не могу да потрче, не знају да држе пушку и што је најгоре што су погрешно учени да не требају да се бране и да бране своју државу, већ да то треба да ради нека плаћеничка војска.

Данас у Србији, последицом државне велеиздаје петооктобарског режима оружје знају да користе једино армије криминалаца, нарко дилера, мафијаша, пљачкаша и убица, а питам вас да ли ће они бранити Србију? НЕЋЕ!

Ето где смо ми данас и зато под хитно, као државни приоритет број 1, треба вратити служење обавезног војног рока који је укинут на превару!

Тренутно се јавност плаши огромним цифрама које су наводно потребне да би се вратило служење војног рока, што није тачно. Све је то део окупаторске пропаганде.

Србија, која је тренутно још увек економски слаба, не сме да чека да буде јака па да уводи војску. Обука војника се може модернизовати, скратити, прилагодити нашим тенутним могућностима, али желим да вас подсетим да снага легендарне српске војске никада није била у економски снажној држави него у ратничком духу српског војника који је увек бранио своје и који је волео своју отаџбину.

Од Првог српског устанка, када су Срби топили црквена звона и правили ђулад, Србија никада није била држава која је имала плаћеничку војску.

Трошкови су изговори и то је масло либерала, страних послушника, ММФ-а, НАТО и Европске Уније.

Они би хтели да се Срби голоруки и неспремни, као крагујевачки ђаци, нађемо на њиховом нишану.

Србија хитно мора да размотри и процени реалну војну претњу у окружењу и да у складу са бројношћу потенцијалног непријатеља одреди број активног војног састава, активацију резервног састава, оживљавање територијалне одбране и цивилне заштите и оствари тесну сарадњу и поштовање са ветеранима. А, на спољашњем плану под хитно успоставити савез са Русијом и чланство у ОДКБ.

Ако знамо шта тренутно раде и чиме располажу Шиптари у Албанији, на Косову и у Македонији, ако знамо шта раде Вехабије и Муџахедини у Босни, ако видимо да Хрватска жели да наоружа цивиле у пограничном делу са Србијом, ако видимо да је НАТО по убрзаном поступку укључио Црну Гору, у јануару прикључује Македонију, да су гарнизони НАТО у Европи допуњени војском и техником и да се тражи допуна КФОР-а на Косову, шта више чекамо!? Зашто забијамо главу у песак као ној! Зар хоћемо да нас непријатељ поново изненади као за време Другог светског рата? Већ каснимо.

Тренутна геополитичка ситуација у свету се убрзано заоштрава. Србија је поново у епицентру сукоба интереса великих сила. Илегално бомбардовање Србије и бандитско понашање НАТО пакта ван оквира свих међународних конвенција срушило је постојећи међународни правни систем. Трећи светски рат букти још од 24. марта 1999. године, али за сада на нивоу дипломатије. То само значи да је Србија већ 10 година у закашњењу да своју војску умножи, модернизује и спреми за надолазеће компликације, укључујући и мигрантску кризу.

Због такве реално претеће ситуације Србија би требала, не само да врати служење обавезног војног рока, већ и да у средње школе врати предмет „Одбране и заштите“, а у осми разред основне школе предмет “Прва помоћ и заштита“. А, читаво становништво постепено укључује у систем цивилне заштите. Осим непосредне ратне опасности сведоци смо огромних и застрашујућих климатских промена, поплава, земљотреса, суша и олуја. У таквим ситуацијама, војска, територијална одбрана и цивилна заштита су од животне важности за читаву државу.

Враћање обавезног војног рока има за циљ одбрану земље, а не агресију и напад.

А, обучену војску ће се ретко ко усудити да нападне, нарочито што нас бије „лош глас“ да смо уништили три зле империје, да су нам непријатељски генерали дизали споменике, да се у свету на војним академијама учи о српским херојским победама и да запад и дан данас стрепи од нас и верује  да смо непобедиви!

Остаје само да и Срби то схвате.

 

 

Говор на трибини Српске деснице 10.10.2018.

Мр Бобан Гајић

мастер политиколог дипломатије и безбедности

члан председништва Српске деснице

Продајни кутак

knjiga-osina-celija